1Dynię pokrój w kostkę, ułóż na blaszce do pieczenia i piecz około 30 minut w temperaturze 175 ℃, następnie zmiksuj w malakserze na gładkie puree.
2Żółtka oddziel od białek, białka wstaw do lodówki, do żółtek dodaj olej, wymieszaj.
3Do mąki dodaj przyprawy, proszek do pieczenia, sól, wymieszaj razem następnie połącz i wymieszaj z jajami, olejem i puree z dyni.
4Z białek ubij sztywna pianę dodając w trakcie ubijania partiami cukier.
52-3 łyżki ubitych białek dodaj do pozostałych składników, wymieszaj, dodaj pozostałe białka, delikatnie wymieszaj.
6Podłóżną forme do pieczenia (około 24 cm. długości) wysmaruj masłem, umieść w niej masę, delikatnie ubij o blat, a nastepnie piecz w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 170 ℃.
7Do soku dodaj cukier puder i wymieszaj energicznie trzepaczką do uzyskania gestego lukru.
8Wystudzone ciasto, posmaruj lukrem i posyp posypka dekoracyjną.
9Sprzęt do przygotowania: piekarnik, blaszka do pieczenia, malakser, 2 miski, miarka do płynów, waga kuchenna, mikser lub trzepaczka, podłóżna forma do pieczenia około 24 cm. długości.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.