2-3
łyżki wody (w zależnosci od konsystencji miodu)
Lukier
20
ml wody
100
g cukru pudru
5
ml aromatu migdałowego KAMIS
Instrukcje
1W misce wymieszaj wszystkie suche składniki na ciasto.
2Dodaj pozostałe składniki, zagnieć na jednolite ciasto, zawiń w folie, odstaw na 30 minut do lodówki.
3Stolnicę podsyp mąką, ciasto włoż pomiędzy dwa arkusze papieru do pieczenia, rozwałkuj na grubość około 7 mm.
4Za pomocą foremek wytnij pierniczki.
5Pierniczki ułóż na blaszce do pieczenia, piecz ok 20 min. w temp 180℃, wystudź.
6W misce cukier puder wymieszaj trzepaczką z wodą do uzyskania lukru, na koniec dodaj aromat migdałowy.
7Pierniczki zanurz jedną stroną w polewie, odłóż do zatygniecia.
8Sprzęt do przygotowania:
Waga kuchenna, miarka do płynów, miska, papier do pieczenia, wałek, stolnica, foremki do pierniczków, blacha do pieczenia, piekarnik, rondelek, trzepaczka.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.