1Jajka wymieszaj z cukrem i mlekiem, mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą, następnie połącz te składniki i wymieszaj na gładkie ciasto, pod koniec dodaj olej.
2Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę kukurydzianą, 50 ml mleka, aromat waniliowy, wymieszaj.
3Pozostałe mleko umieść w rondelku, dodaj do niego utarte żółtka, doprowadź do wrzenia mieszając, gotuj jeszcze 1 minutę energicznie mieszając trzepaczką rózgową, wystudź.
4Na patelnię do każdego dołka wlej po 2-3 łyżki ciasta. Przy pomocy drewnianej łyżki niewielką część ciasta delikatnie rozprowadż po ściankach, smaż na wolnym ogniu 3-4 minuty, następnie na połowę placków nałóż nadzienie waniliowe i przykryj pozostałymi plackami tak żeby usmażona strona była na zewnątrz.
5Przed podaniem oprósz cukrem z wanilią, podawaj z ulubionymi owocami.
6Sprzęt do przygotowania: 2 miski, mikser/trzepaczka rózgowa, rondelek, patelnia, dołkownica lub 2 małe patelnie o średnicy około 12 cm
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.