1Mleko umieść w rondelku, dodaj cukier, wymieszaj, podgrzej, połowę odlej do miski.
2Do jednej części dodaj ektrakt kawowy do drugiej aromat waniliowy.
38 g żelatyny rozpuść w trzech łyżkach wrzątku, a następnie dodaj do ciepłego mleka z ektraktem kawowym wymieszaj, wystudź, rozlej do szklanek tak aby wypełnić odrobinę mniej niż w połowie.
4Ze ścierki zwiń rulon, umieść go w blaszcze do pieczenia, a następnie ustaw pochylone szklanki tak aby płyn wypełnił je po przekątnej, odstaw na 2 godziny do lodówki.
5W miedzyczasie pozostałą żelatynę rozpuść w trzech łyżkach wrzątku i dodaj do ciepłego mleka z aromatem waniliowym, wymieszaj, wystudź
6Po 2 godzinach szklanki ustaw pionowo i wlej do nich mleko z aromatem waniliowym. Odstaw do lodówki na około 2 godziny.
7Przed podaniem ułóż na wierzch świeże maliny.
8Sprzęt do przygotowania:
Rondelek, 2 miski, trzepaczka rózgowa, blacha do pieczenia, 2 ściereczki kuchenne, 6 szklanek o pojemnosci około 150 ml, lodówka, waga kuchenna, miarka do płynów.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.