1Obrane jabłko przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj.
2Jajko wybij do miski, dodaj cukier, cukier wanilinowy, dokładnie wymieszaj trzepaczką lub mikserem, dodaj olej i ponownie wymieszaj.
3Dodaj jogurt, wymieszaj, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, wyrób na jednolitą masę.
4Tartaletki wysmaruj masłem, do każedej włóż po 2-3 łyżki ciasta, tak do 2/3 wysokości foremek, przykryj plastrami jabłek, oprósz cukrem wymieszanym z cynamonem.
5Piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 175℃.
6Wystudzone tartaletki wyjmij z foremek, przy pomocy pędzelka posmaruj dżemem morelowym, udekoruj posypką.
7Sprzęt do przygotowania: 2 miski, waga kuchenna, miarka do płynów, trzepaczka lub mikser, 8 foremek do tartaletek o średnicy około 10 cm., blacha do pieczenia, piekarnik, pędzelek kuchenny.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.