2Mleko i śmietankę podgrzej w rondelku, następnie dodaj kilka łyżek do utartych żółtek, wymieszaj.
3Żółtka przełóż do rondelka z mlekiem i śmietanką, dodaj aromat waniliowy, doprowadź do wrzenia intensywnie mieszając trzepaczka rózgową lub mikserem, gotuj 1 minutę na wolnym ogniu mieszając do uzyskania puszytego sosu, następnie przetrzyj przez sito, odstaw do schłodzenia.
4Na patelni rozpuść cukier, dodaj rabarbar, gotuj na wolnym ogniu. Po 5 minutach dodaj truskawski, wszystko razem gotuj kilka minut do uzyskania konsystencji gęstego syropu, odstaw do wystudzenia.
5W jednym pojemniku do zamrażania umieść część mleczną, w drugim owoce w syropie, wstaw do zamrażarki na około 5-6 godzin, miksuj co 45 minut.
6Kiedy obie części będa już bardzo gęste połącz je i delikatnie zamieszaj, wstaw ponownie do zamrażarki na około 1 godzinę.
7Sprzęt do przygotowania: rondelek, patelnia, trzepaczka rózgowa/mikser, waga kuchenna, miarka do płynów, dwa pojemniki do zamrażania, zamrażarka.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.