2Dodaj mleko i sok pomarańczowy, gotuj na wolnym ogniu około 30 minut następnie przełoż do blendera kielichowego i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, wystudź.
3Śmietankę ubij, a na koniec dodaj aromat waniliowy.
4Marchew i śmietanę wymieszaj, umieść w pojemniku do zamrażania, wstaw do zamrażarnika na 3-4 godziny.
5W trakcie zamrażania dokładnie mieszaj co 40 minut.
6Na patelnie wsyp cukier, podgrzewaj do uzyskania złotego koloru, dodaj śmietankę, wode i gotuj na wolnym ogniu do uzyskania sosu karmelowego, wystudź.
7W miseczkach do podania umieść pokruszone ciastka owsiane, następnie lody, polej karmelem, udekoruj posypką.
8Sprzęt do przygotowania: waga kuchenna, miarka do płynów, rondelek, miska, mikser lub trzepaczka, blender kielichowy lub ręczny, pojemnik do przechowywania i do zamrażania o pojemności około 1.5 l, zamrażarka, miseczki lub pucharki do podania.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.