4Dodaj jaja, żółtka, sok z cytryny, delikatnie ubij.
5Kwaśną śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem.
6Masę serową przełóż do tortownicy, piecz ok. 30 min. w temperaturze 160℃, następnie posmaruj kwaśną śmietaną i piecz jeszcze ok. 8 min. Sernik wystudź i wstaw do lodówki na kilka godzin.
7Truskawki umieść w rondelku, dodaj cukier z wanilią oraz cukier, gotuj na wolnym ogniu około 7 min., pod koniec dodaj skrobię ziemniaczaną.
8Sernik podawaj z truskawkami.
9Sprzęt do przygotowania: tortownica ok. 24 cm., papier do pieczenia, miska duża, miska mała, trzepaczka rózgowa, mikser, rondelek, piekarnik, lodówka.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.