100
g zielonych oliwek bez pestek pokrojonych na pół
1
łyżeczka soli morskiej gruboziarnistej
Instrukcje
1Drożdże wymieszaj dokładnie z letnim mlekiem.
2Mąkę, sól, cukier wymieszaj, dodaj drożdże rozpuszczone w mleku, wyrabiaj ciasto około 6-8 minut, w połowie dodaj 50 ml oliwy.
3Ciasto odstaw pod przykryciem w ciepłe (około 30℃) miejsce na 1 godzinę.
4Blachę o wymiarach około 40x25 cm. wyłóż papierem do pieczenia, oprósz mąką, przełóż ciasto, rozprowadź równomiernie po całej blasze ręką zwilżoną oliwą, odstaw pod przykryciem na około 1 godzinę w podobnej temperaturze jak za pierwszym razem.
5Piekarnik rozgrzej do 210℃, na wyrośnięte ciasto ułóż oliwki tak żeby delikatnie wcisnąć je w ciasto, oprósz solą morską a następnie piecz 30 minut, w połowie posmaruj delikatnie pozostałą oliwą.
6Sprzęt do przygotowania: rondelek, miska, nóż, papier do pieczenia, blacha do pieczenia 40x25 cm., piekarnik, waga kuchenna, miarka do płynów.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.