1Cukier i wodę umieść w rondelku, gotuj kilka minut, do uzyskania karmelu o bursztynowym kolorze, gorący karmel wylej na dno naczynia żaroodpornego, rozprowadź szybko po całym dnie, odstaw do zastygnięcia.
2Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier puder, gotuj na wolnym ogniu 20 minut tak żeby sie zredukowało do około 750 ml, wystudź.
3Jaja, żółtka i aromat pomarańczowy dokładnie wymieszaj do uzyskania gładkiej masy ale tak żeby nie napowietrzyć.
4Wystudzone mleko połącz i delikatnie wymieszaj z jajami, nastepnie wlej przez drobne sitko do naczynia z karmelem.
5Piecz przez około 75 minut w temperaturze 95℃.
6Odstaw na kilka godzin do lodówki.
7Wyłóż na duży talerz, odwracając, tak żeby karmel znalazł sie na górze i równomiernie spłynął.
8Podawaj pokrojony w cząstki.
9Sprzęt do przygotowania:
Rondelek, okrągłe naczynie żaroodporne o średnicy około 24 cm, miska, trzepaczka, piekarnik, lodówka, waga kuchenna, miarka do płynów.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.