1Mleko, wodę i masło umieść w rondelku, doprowadź do wrzenia, dodaj mąkę i energicznymi ruchami przy użyciu łyżki drewnianej lub szpatułki silikonowej wyrabiaj przez 2-3 minuty do uzyskania gładkiej kuli, wystudź.
3Ciasto umieść w worku cukierniczym z końcówką z ząbkami o średnicy około 1-1,5 cm.
4Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, szprycuj eklery o długości około 12 cm.
5Piecz w piekarniku z termoobiegiem przez 30 minut w temperaturze 170℃, wystudź.
6Śmietankę dokładnie ubij z cukrem pudrem, dodaj mascarpone, aromat, wymieszaj. Masę umieść w worku cukierniczym z gładką końcówką o średnicy około 0,5 cm.
7W spodach eklerów w skrajnych częściach zrób końcówką noża dwa małe otwory, przez które przy pomocy worka cukierniczego nadziewaj eklery masą.
8Przed podaniem eklery oprósz cukrem z wanilią.
9Sprzęt do przygotowywania:
Rondelek, łyżka drewniana lub szpatułka silikonowa, 2 miski, mikser, worek cukierniczy, nóż, końcówki do szprycowania - gładka 0,5 cm. średnicy i ząbkowana 1-1,5 cm średnicy, papier do pieczenia, piekarnik, waga kuchenna miarka do płynów.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.