1Żółtka oddziel od białek, białka odstaw do lodówki.
2W misce wymieszaj mleko z olejem, dodaj mąkę, kakao, żółtka, dokładnie wymieszaj.
3Białka ubij na sztywna pianę, dodając w trakcie partiami cukier.
43 łyżki piany dodaj do masy z kakao, wymieszaj a następnie dodaj pozostałą piane delikatnie mieszając
5Masę wylej, na wyłożona papierem do pieczenia blache o wymiarach około 24-30 cm., delikatnie ubij o blat.
6Piecz 40 minut w temperaturze 150℃.
7Śmietankę dokładnie ubij z cukrem pudrem, dodaj aromat migdałowy I wymieszaj.
8Wystudzone ciasto wyjmij z blachy, odwróć spodem do góry, przekrój wzdłuż na pół, jeden kawałek posmaruj ubitą śmietaną, przykryj drugim, całość dokładnie owiń papierem do pieczenia i wstaw na 1 godzinę do lodówki.
9Rozwiń, przytnij cienkim nożem boki, pokrój w poprzek na kwadraty, a następnie po przekątnej na trójkąty (lub na prostokąty).
10Sprzęt do przygotowania:
3 miski, mikser/trzepaczka, papier do pieczenia, blacha do pieczenia o wymiarach 24-30 cm., piekarnik, cienki nóż do ciasta, waga kuchenna, miarka do płynów.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.