1Cukier, jaja, sok z cytryny umieść w rondelku, wymieszaj trzepaczką, dodaj 120 g masła pokrojonego w drobną kostkę, doprowadź do wrzenia intensywnie mieszając trzepaczką, gotuj 1 minutę wciąż mieszając.
2Krem przetrzyj przez drobne sitko, wystudź, odstaw do lodówki.
3Ciasteczka rozdrobnij w malakserze, dodaj pozostałe roztopione masło.
4Do twarogu dodaj cukier puder, cukier z wanilią i wyrabiaj mikserem na gładki krem dolewając śmietanke, podziel go na 2 części.
5Na dnie każdej szklanki umieść po 2 łyżki kruszonki z ciastek, warstwę kremu serowego, warstwę kremu cytrynowego, na koniec przy pomocy worka do szprycowania dodaj drugą warstwe kremu serowego.
6Udekoruj posypką dekoracyjną.
7Sprzęt do przygotowania:
Rondelek, trzepaczka rózgowa, malakser, miska, mikser, 5 szklanek o pojemości około 150 ml, worek do szprycowania, drobne sitko, waga kuchenna, miarka do płynów, końcówka do szprycowania z ząbkami o średnicy około 2 cm., lodówka.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.