1Rabarbar pokrój pod kątem 45° na kawałki o długości około 7 cm., połowę w jedną, a połowę w drugą stronę.
2Prostokontną formę do pieczenia o wymiarach 20-30 cm. wyłóż papierem do pieczenia.
3Cukier umieść w rondelku, dodaj wodę, gotuj na wolnym ogniu 3-4 minuty do uzyskania gęstego syropu, gorący syrop wylej do formy, rozprowadź po całym dnie, wystudź.
4Rabarbarbar rozłóż w formie okragłą stroną do spodu tak aby powstała “jodełka”.
5Do miękkiego masła dodaj cukier puder i aromat z wanilii, ucieraj trzepaczką lub mikserem do uzyskania puszystej masy.
6Dodawaj pojedynczo jajka powoli ubijając, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrób na jednolitą masę.
7Ciasto przełóż do formy z rozłożonym rabarbarem, równomiernie rozprowadź. Piecz przez 75 minut w temperaturze 160 ℃, wystudź.
8Ciasto wyjmij z formy odwracając tak, żeby rabarbar znalazł się na górze.
9Sprzęt do przygotowania: nóż, forma do pieczenia o wymiarach 20-30 cm., papier do pieczenia, duża miska, mikser/trzepaczka, waga kuchenna, miarka do płynów, piekarnik.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.