1Szpinak umieść w garnku, duś 3-5 minut mieszając aż zmniejszy objętość, następnie dokładnie zmiksuj go blendrem.
2Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
3Jaja utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj olej, mąkę, aromat cytrynowy i wymieszaj.
4Ciasto przełóż do wysmarowanej masłem tortownicy o średnicy około 26 cm, piecz 50 minut w 180 ℃.
5Mascarpone wymieszaj ze śmietanką, ubij na puszysty krem dodając w trakcie ubijania cukier puder.
6Wystudzone ciasto przekrój w poprzek na dwie części, na dolną wyłóż i rozprowadź równomiernie krem, z górnej wyskrob łyżką tylko zieloną część i rozłóż na kremie.
7Udekoruj malinami i borówkami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.