2Do żółtek dodaj jogurt, mąkę, skrobię kukurydzianą, aromat cytrynowy, sól, wszystko dokładnie wymieszaj.
3Z białek i 70g cukru pudru ubij sztywna pianę.
4Masę jogurtową i pianę połącz, delikatnie wymieszaj.
5Spód i boki tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, delikatnie ubij stukając o blat.
6Tortownicę umieść na małej blaszce do pieczenia, wszystko ustaw na dużą blachę, do dużej blachy wlej ok. 1l wrzątku.
7Piecz przez 30 min. w temperaturze 160℃, następnie zmniejsz temperaturę do 140 ℃ i piecz kolejne 30 min.
8Wystudź a następnie wstaw na 2-3 godz. do lodówki.
9Przed podaniem oprósz pozostałym cukrem pudrem.
10Jeżeli chcesz przygotować ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm. , użyj podwójnej ilości składników
11Sprzęt do przygotowania:
2 miski, szpatułka silikonowa, mikser/trzepaczka, tortownica o średnicy około 15-18 cm. papier do pieczenia, blacha do pieczenia 20-30 cm , duża blacha do pieczenia (z piekarnika), piekarnik, waga kuchenna, miarka do płynów.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.