1Do dużej miski odlej 100 ml ciepłej wody, dodaj do niej drożdże, cukier, dokładnie wymieszaj, dodaj dwie łyżki mąki, ponownie wymieszaj, odstaw w ciepłe miejsce (około 30 ℃) na 20 minut.
2Do rozczynu drożdżowego dodaj resztę wody, przesianą pozostałą mąkę, sól, dokładnie wymieszaj, następnie wyrób na jednolite ciasto, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 20 minut.
3Zwilżoną ręką zawiń ciasto do środka z każdej strony, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut, proces ten powtórz 4 razy. Za każdym razem zawijając ciasto do środka i odstawiając na 15 minut.
4Ciasto wyjmij na stolnicę, podziej na 8 części, każdą formuj w owalną bułkę, dobrze obsypując maką, ułóż na papierze do pieczenia, przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.
5Piecz w rozgrzanym do 220 ℃ piekarniku przez 10 minut, nastepnie zmniejsz temperaturę do 185℃ i piecz około 12 minut.
6Sprzęt do przygotowania: duża miska, miarka do płynów, waga kuchenna, sitko do przesiewania, stolnica, papier do pieczenia, blacha do pieczenia, piekarnik.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.