1Przepłucz migdały, nerkowce, orzechy laskowe, daktyle i rodzynki w lekko ciepłej wodzie i odstaw na bok (najlepiej jeśli zostawisz je na noc).
2Odcedź bakalie. W niewielkiej misce połącz orzechy laskowe, migdały i daktyle. Dodaj do nich olej kokosowy i zblenduj na gładką masę. Dodaj len zmielony na mąkę i wymieszaj. Jeśli mieszanka wyjdzie zbyt sucha, dodaj odrobinę wody, w której moczyły się bakalie. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i bardzo dokładnie dociśnij.
3Piecz spód w temperaturze 180 stopni przez ok. 10-15 minut. Odstaw do wystygnięcia.
4W dużej misce połącz orzechy nerkowca, cukier waniliowy, mleko koksowe, wanilię, cynamon i zmiksuj wszystko na gładką masę. Dodaj rodzynki i dokładnie wymieszaj.
5Przełóż masę sernika na upieczony spód i wstaw wegański sernik do zamrażalnika na ok. 3-4 godziny
6Wyjmij ciasto na około 2-4 minuty przed podaniem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.