1Rozgrzej piekarnik do 190°C. Ułóż ciasto w naczyniu do tarty.
2W małej filiżance ubij jajko z wodą. Natrzyj całą powierzchnię ciasta roztrzepanym jajkiem z wodą i nakłuj je widelcem. Posyp ciasto migdałami i 2 łyżkami cukru.
3Piecz przez 12 do 15 minut lub do momentu, gdy się zarumieni. Jeśli będzie to konieczne nakłuwaj ciasto od czasu do czasu widelcem, aby piekło się równomiernie. Ciasto ostudź po wyjęciu z piekarnika.
4W średniej misce ubij mikserem ser i pozostałe 3 łyżki cukru, tak, aby masa była puszysta. Dodaj amaretto (lub sok pomarańczowy) i około ½ łyżeczki nasion wanilii (strąk wanilii rozetnij wzdłuż i wybierz z niego nasionka). Ubijaj aż składniki dokładnie się połączą. Odstaw.
5Oczyść końcówki miksera i schłodź je. W zimnej misce ubij bitą śmietanę. Następnie dodaj ją do masy twarogowej. Delikatnie zmieszaj. Masę przekładaj na schłodzone ciasto i rozprowadź równomiernie.
6Na masie ułóż pokrojone truskawki, tak, by zachodziły na siebie i całkowicie pokryły tartę. Posmaruj je rozrobioną galaretką, tak, aby pokryła truskawki.
7Schładzaj 2 godziny.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.