2Dodać mąkę i sól, wyrobić na gładka masę (jeśli ciasto będzie się kleić do rąk podsypać mąką). Odstawić na 10 minut do wyrośnięcia.
3W tym czasie laskę wanilii przeciąć wzdłuż i końcem noża wyskrobać nasiona i wymieszać z ricottą i cukrem pudrem. Usunąć pestki z czereśni. Czekoladę posiekać na kawałki.
4Z podrośniętego ciasta natłuszczonymi rękami uformować 4 okrągłe placki. Opiec je na średnio-rozgrzanym grillu po około 2 minuty z każdej strony.
5Na podpieczone ciasto ułożyć ser, na wierzchu owoce i czekoladę. Całość posypać płatkami migdałów. Jeśli mamy zamykanego grilla to zamykamy. Jeśli nie to przykrywamy kilkukrotnie złożoną folią aluminiową i pieczemy kolejne 3-4 minuty.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.