1W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki suche: mąkę, sodę i przyprawy.
2Dodaj porcjami mokre składniki i dokładnie wymieszaj.
3Przełóż ciasto do natłuszczonej foremki do piernika i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg). Piecz ciasto przez ok 50 minut. Piernik wegański będzie gotowy, gdy przejdzie test suchego patyczka.
4W trakcie gdy, twój piernik stygnie, przygotuj polewę. Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj po powidła i dokładnie wymieszaj.
5Posmaruj ciasto śliwkowo-czekoladową polewą i poczekaj, aż wystygnie.
6Na sam koniec możesz udekorować ciasto połówkami świeżych lub suszonych śliwek.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.