1Cukier, miód i margarynę podgrzej i dokładnie wymieszaj w rondelku.
2Zdejmij z ognia, dodaj przyprawę, kakao i kawę. Po ostudzeniu dodaj jajka i utrzyj.
3Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wyrób na jednolita masę, uformuj kulę przykryj i odstaw na 24 godz. do lodówki.
4Ciasto podziel na kawałki. Wałkuj na cienkie placki. Przy pomocy foremek wycinaj różne kształty pierniczków. W każdym na górze zrób dziurkę ok 0,5 cm średnicy (do zamocowania zawieszki).
5Układaj na blaszce i piecz ok.30 min w temp. 180℃.
6Następnego dnia ozdób wg upodobań.
7Aby pierniczki były miękkie włóż je do metalowej puszki razem ze skórka od chleba i zamknij na 24 godz.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.