2Połamać laski cynamonu i gwiazdki anyżu na dwie lub trzy części i wrzucić do miski razem z liśćmi laurowymi. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół i zeskrobać nasiona przy pomocy noża, nasiona wraz z pustymi laskami dodać do miski z przyprawami.
3Dodać miód, sok i skórkę z pomarańczy, czarny pieprz i cukier i dobrze wymieszać.
4Owoce przekroić na pół i wyjąć pestki, a następnie owoce umieścić w płytkim naczyniu żaroodpornym skórką do dołu.
5Owoce polać sosem z miski, posypać pokrojonym na małe kawałki masłem i dodatkową szczyptą czarnego pieprzu.
6Piec w piekarniku przez 15 minut, podlewając co 5 minut powstałymi sokami.
7Podawać z lodami lub bitą śmietaną z odrobiną cukru pudru i dodatkową szczyptą indonezyjskiego pieprzu długiego.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.