1Do miski dodaj po kolei wszystkie składniki: mąkę pszenną, jajko, miód, cukier puder, masło, przyprawę do pierniczków KAMIS, proszek do pieczenia, kakao i wodę.
2Zagnieć ciasto. Będzie troszkę lepkie (konsystencja ciasta zależy w dużej mierze od miodu, im bardziej płynny, tym mniej wody wchodzi w ciasto i trzeba dosypać np. łyżkę mąki).
3Blat posyp mąką lub ciasto przełóż pomiędzy dwa arkusze papieru i rozwałkuj do wysokości około 5-7 mm.
4Za pomocą foremek wytnij gwiazdki lub inne kształty.
5Pierniczki ułóż na blaszce do pieczenia. Piecz w temperaturze 180°C przez 15–20 minut. W tym czasie przygotuj polewę czekoladową.
6Śmietankę wlej do malutkiego garnuszka i dodaj posiekaną czekoladę. Podgrzewaj na minimalnym ogniu i cały czas mieszaj aż powstanie jednolita polewa.
7Gotową polewę odłóż do lekkiego przestygnięcia.
8Upieczone i przestygnięte pierniczki zamocz z jednej strony w polewie czekoladowej.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.