5Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i równomiernie rozsmaruj czekoladową masę. Piecz w temperaturze 180 stopni (termoobieg) przez 10-12 minut.
6Odstaw ciasto do wystygnięcia.
7Masa czekoladowa:
8Śmietankę zagotuj z miodem, a następnie dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj do momentu całkowitego rozpuszczenia.
9Dodaj masło i whisky (opcjonalnie) i porządnie wymieszaj składniki. Przelej masę do miseczki i odstaw na bok do momentu, aż uzyskasz konsystencję miękkiego masła.
10Upieczone ciasto podziel na 4 równe części. Pierwszą część posmaruj dżemem, a następnie przykryj ją kolejną warstwą ciasta.
11Na druga warstwę wyłóż masę czekoladową. Przykryj ciasto kolejną warstwą i ponownie posmaruj ją masą czekoladową. Całość zamknij ostatnią warstwą czekoladowego ciasta. Odrobinę masy czekoladowej zostaw w oddzielnej misce, by przed podaniem podgrzać ją do płynnej postaci i polać gotowe ciasto.
12Wstaw ciasto do lodówki na min 30 minut.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.