1Wsyp 2 szklanki maku do dużej miski i zalej go wrzątkiem. Odcedź i powtórz czynność. Pozostaw zalany mak na noc.
2Odcedź mak przez sitko i zmiel 2-3 razy.
3Upraż na suchej patelni kaszę jaglaną i odstaw na bok
4Wlej do garnka sok jabłkowy i doprowadź go do wrzenia. Dodaj do garnka zmielony mak, wiórki kokosowe i uprażoną kaszę. Całość gotuj przez ok 20 minut stale mieszając.
5Zmiksuj zawartość garnka na gładką masę i dodaj do niej pozostałe składniki. Pozostaw do wystygnięcia.
6Ubij białka na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą makową.
7Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i przykryj ciasto folią spożywczą.
8Piecz makowca przez około 75 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg).
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.