1Wodę zagotowujemy z cukrem i imbirem. Wiśnie zaparzamy w syropie - wrzucając je małymi partiami, po chwili wyjmując. Powstały w ten sposób wywar wiśniowy wygotowujemy aż zacznie gęstnieć. Gdy ostygnie mieszamy go z wcześniej podgotowanymi wiśniami.
2Śmietanę gotujemy z laską wanilii aż do uzyskania 0.5 l płynu. Wyjmujemy wanilię i wlewamy powoli do żółtek utartych z cukrem.
3Powstałą masę wlewamy do małych naczyń (np. filiżanki do kawy) i pieczemy w kąpieli wodnej w temp. 180 st przez ok. 1 godzinę. Przed podaniem, na gorący krem możemy posypać odrobinę ciemnego cukru i zapiekamy go małym palnikiem.
4Krem podajemy z imbirowymi wiśniami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.