1Dynię pokrój w kostkę i ułóż na blaszce do pieczenia. Piecz ok. 30 min w temp. 175 ℃ , następnie zmiksuj w malakserze na gładkie puree.
2Żółtka oddziel od białek. Białka wstaw do lodówki. Do żółtek dodaj olej, wymieszaj.
3Do mąki dodaj przyprawy, proszek do pieczenia, sól. Wymieszaj razem, a następnie połącz i wymieszaj z jajami , olejem i puree z dyni.
4Z białek ubij sztywna pianę dodając w trakcie ubijania partiami cukier.
52 -3 łyżki ubitych białek dodaj do pozostałych składników, wymieszaj, dodaj pozostałe białka, delikatnie wymieszaj.
6Podłużną formę do pieczenia ( ok 24 cm długości) wysmaruj masłem, umieść w niej masę, delikatnie ubij o blat. Następnie piecz w piekarniku przez 45 min. w temp. 170 ℃.
7Do soku dodaj cukier puder i wymieszaj energicznie trzepaczką do uzyskania gęstego lukru.