1Zacznij od przygotowania maku. Jeśli decydujesz się na półprodukt – mielony mak, to zalej go mlekiem i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut. Gdy napęcznieje i wchłonie większość płynu, odstaw go do przestudzenia. W tym czasie zagotuj w małym rondelku śmietankę, masło i miód. Gdy składniki się połączą dodaj całość do maku i dokładnie wymieszaj.
2Natnij laskę wanilii wzdłuż (nie przecinając jej do końca), ustaw nóż bokiem i przyciskając go lekko wydrążając ziarenka wanilii, dodaj je do maku. Posiekane orzechy, skórkę pomarańczową i mielone migdały wsyp do masy i wymieszaj.
3Ugotowany al’dente makaron lub łazanki wymieszaj dokładnie z masą makową. Jeśli całość wyda się zbyt sucha dodaj jeszcze trochę stopionego masła.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.