2Ser rozdrobnić za pomocą widelca, doprawić kardamonem oraz imbirem, dodać do sera 2,5 łyżki miodu i całość wymieszać.
3Suszoną żurawinę marynować w czerwonym winie. Pokrojone gruszki skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Truskawki pozbawić szypułek. Posiekać drobno kilka listków mięty.
4Do pokrojonych i skropionych cytryną gruszek dodać łyżkę miodu i wymieszać. Truskawki umieścić w blenderze, doprawić pieprzem i blendować aż uzyskają konsystencję musu.
5Żurawinę odsączyć z nadmiaru wina, pozostałe wino dodać do musu truskawkowego i wymieszać, owoce żurawiny dodać do sera i wymieszać całość. Ser z żurawiną przełożyć do pucharków, do tego dołożyć pokrojoną gruszkę, polać wszystko musem truskawkowo-pieprzowym.
6Deser podawać udekorowany melisą.
7Odcinek "Spotkania ze smakiem" obejrzysz na player.pl
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.