1Ananasa obierz ze skóry, podziel na ćwiartki i usuń rdzeń. Jeden z kawałków pokrój na średniej grubości plasterki. Obsmaż na patelni grillowej aż się dobrze skarmelizują. Podlej odrobiną soku pomarańczowego wymieszanego z miodem i szczyptą rozmarynu. Smaż do momentu kiedy sos dobrze oblepi kawałki owocu.
2Kolejny kawałek ananasa pokrój w bardzo drobną kostkę.Gruszkę umyj, obierz i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w takiej samej wielkości kostkę.Wymieszaj. Dodaj dwie łyżki soku pomarańczowego i kilka posiekanych listków stewii. Do smaku dopraw chili, sokiem i skórką startą z limonki a także świeżo mielonym czarnym pierzem. Dołóż łyżkę salsy do plasterków grillowanego ananasa.
3Pozostałą część świeżego ananasa zmiksuj z mlekiem. Dopraw miodem, sokiem pomarańczowym i skórką otartą z limonki i szczyptą chili.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.