1Mąkę, 50g migdałów, cukier, ¼ łyżeczki soli umieść w malakserze, dodaj masło i wymieszaj.
2Dodaj wodę i wyrabiaj do uzyskania gładkiego ciasta. Uformuj 20 centymetrowy krążek i zawiń w folię spożywczą. Odstaw do schłodzenia.
3Do przygotowania farszu wymieszaj w misce cukier, 1 łyżkę mąki, cynamon i szczyptę soli.
4Dodaj pokrojone w cząstki gruszki, cukier z prawdziwą wanilią. Delikatnie wymieszaj i wyjmij gruszki.
5Schłodzone ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia (wałkuj przez papier).
6Ciasto posmaruj mieszanką, w której były gruszki. Zawiń do środka brzegi ciasta, ułóż gruszki, posmaruj jajkiem, posyp 1 łyżeczką cukru, pozostałymi migdałami i żurawiną.
7Piecz w rozgrzanym do 190°C piekarniku przez około 25 minut aż ciasto się zarumieni.
8Ciasto podawaj schłodzone z bitą śmietaną lub lodami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.