2Dodaj starte na tarce masło, rozetrzyj palcami z mąką.
3Następnie dodaj śmietanę, żółtka, ziarenka z połowy laski wanilii, przyprawę do dań słodkich i skórkę z cytryny.
4Wyrób ciasto, uformuj je w kulę, owiń folią i włóż do lodówki na conajmniej 2 godziny.
5Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm.
6Wytnij ciasteczka w kształcie elipsy, ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C na ok. 15 minut.
7Ostudzone ciasteczka dekoruj śmietaną i brzoskwiniami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.