2Przestudzone masło mieszamy z cukrem i dodajemy jajka. Figi i morele kroimy w drobną kostkę. Następnie łączymy je z suchymi składnikami.
3Otrzymamy mokrą masę, którą najwygodniej nakładać na papier łyżką stołową, zanurzając ją w szklance wody. Nałożoną porcję przyklepujemy na płasko tworząc okrągłe płaskie ciasteczka. Układamy je obok siebie w odstępach.
4Blaszkę wkładamy do piekarnika z termoobiegiem na temperaturę 180 stopni i pieczemy około 12min. Ciasteczka wyjmujemy, gdy ładnie się zarumienią.
5Tak przygotowane ciasteczka można przechowywać przez kilka dni, aby nie stwardniały dobrze jest włożyć je do szklanego słoika lub puszki.
6Sposób przygotowania mleka korzennego z miodem
7Do rondelka wlewamy 2 szklanki mleka, dodajemy sporą łyżkę miodu, szczyptę imbiru, kilka ziaren kardamonu i laskę cynamonu. Podgrzewamy, uważając, żeby mleko nie wykipiało.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.