1Przesiej mąkę do sporej miski. Na środku stożka zrób dołek, wsyp pokruszone drożdże, zasyp połową cukru, polej 125 ml ciepłego mleka i dokładnie wymieszaj, tak by uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
2Odstaw mieszankę na ok. 20 -25 minut aż ciasto urośnie.
3Dodaj pozostałe składniki i wyrób gładkie ciasto.
4Odstaw miskę w ciepłe miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia na około 2 godziny.
5Rozwałkuj ciasto na oprószonej mąką stolnicy, a następnie uformuj kulki o wadze 50 g.
6Przygotuj tortownicę (średnica 26 cm): wyłóż ją papierem do pieczenia i posmaruj boki tłuszczem.
7Ułóż kulki ciasta blisko siebie, tak by się stykały, przykryj ściereczką i ponownie odstaw na bok do ponownego wyrośnięcia. Gdy kulki podwoją swój rozmiar, posmaruj je rozpuszczonym masłem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
8Piecz buchty przez 25-30 minut (ostatnie 8 minut przykryj folią aluminiową, żeby bułki nie przypiekły się z wierzchu).
9Wystudź bułeczki i posyp je cukrem pudrem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.