Składniki
24 porcje
Porcje
-
Słony sos karmelowy z guajillo:
-
6
łyżek stołowych
masła, pokrojonego na kawałki
-
1
szklanka
granulowanego cukru
-
1/2
szklanki
śmietany kremówki
-
1/2
Wanilia laska
-
2
łyżki
mielonych prażonych papryczek chili guajillo*
-
1/2
łyżeczki
Sól morska
-
Batoniki z kawałkami czekolady:
-
2 i 1/4
szklanki
szklanki mąki
-
1
łyżka
mielonych prażonych papryczek chili guajillo*
-
1/2
łyżeczki
sody oczyszczonej
-
1/4
łyżeczki
Sól morska
-
3/4
szklanki
masła, roztopionego i lekko schłodzonego
-
1
szklanka
brązowego cukru (odmierzając ubijaj cukier w szklance tak, aby był maksymalnie zbity)
-
1/2
szklanki
granulowanego cukru
-
3
jajka
-
1/2
Wanilia laska
-
1 i 1/2
półsłodkiej czekolady, w kawałkach