1Włóż do rondelka masło, margarynę, cukier, cukier waniliowy i delikatnie podgrzej, systematycznie mieszając łyżką, aż utworzy się kremowa masa. Do powstałej masy dodaj pojedynczo jajka i kontynuuj ubijanie. Zdejmij rondel z ognia i dodaj do masy przesiana mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki. Ciasto podziel na 2 części. Do jednej z nich dodaj kakao, zaś do drugiej skórkę z pomarańczy.
2Nasmaruj foremkę do pieczenia i delikatnie oprósz ją mąką. Będziesz potrzebować foremki o średnicy 18 cm. Powstałe 2 rodzaje ciast wlej do foremki naprzemiennie.
3Piecz ciasto w temperaturze 180 stopni (w piekarniku z termoobiegiem) lub 190-200 stopniach (bez termoobiegu) ok 60 minut.
4W trakcie pieczenia przygotuj polewę: połącz wodę z sokiem z cytryny i stopniowo dodawaj cukier puder, aż uzyskasz gęstą konsystencję.
5Upieczone ciasto udekoruj polewą lukrową, czekoladową lub ulubionymi bakaliami i owocami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.