Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Żurek staropolski

Składniki
Sposób przygotowania
  • Namoczyć grzyby, a następnie pokroić w paski.

  • Żeberka, boczek, szponder zalać wodą, dodać włoszczyznę, pokrojone grzyby, doprawić liściem laurowym i zielem angielskie.

  • Gotować ok. dwie godziny na małym ogniu.

  • Mięso wyjąć, obrać z kości, pokroić w paski, podsmażyć, przełożyć ponownie do wywaru.

  • Dodać pokrojoną w kostkę, podsmażoną cebulę.

  • Wlać tyle zakwasu, aby żurek był dobrze kwaśny, dodać Przyprawę do żurku i barszczu białego, w razie potrzeby doprawić solą.

  • Podawać ze śmietaną, jajkiem i białą kiełbasą.

Oceny i komentarze: 0