Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa ziemniaczana

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić razem z pokrojoną włoszczyzną i cebulą do wrzącego, lekko posolonego rosołu.

  • Ugotować na małym ogniu do miękkości a następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować.

  • Pokrojony w drobną kostkę boczek wysmażyć na smalcu, oprószyć mąką, zasmażyć na złoto.

  • Zupę zagęścić zasmażką, gotować jeszcze 8 minut.

  • Doprawić do smaku Solą i Gałką Muszkatołową.

  • Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

Oceny i komentarze: 0