Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa z soczewicy

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Odkroić kość od schabu, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać Ziele Angielskie, Liście Laurowe, 1 łyżkę soli i gotować na małym ogniu.

  • Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.

  • Do boczku dodać pokrojony w kostkę schab.

  • Gdy schab będzie podsmażony dodać pokrojone w kostkę cebule, zeszklić i całość przełożyć do gotującego się wywaru.

  • Dodać soczewicę, pokrojoną włoszczyznę, wlać wino i całość gotować powoli ok. 40 min (do miękkości soczewicy). 5 min. przed końcem gotowania wsypać tymianek i doprawić do smaku solą i Pieprzem.

Oceny i komentarze: 0