Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa z limonek

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Do 1,5 litra wody wrzucić kolendrę, 1 białą cebulę, Czosnek Granulowany i zagotować.

  • Wyłożyć na ręcznik kuchenny.

  • Do bulionówek wlać zupę z mięsem.

  • Na wierzchu ułożyć paski tortilli i przybrać plasterkiem limonki.

  • Posolić, włożyć filety drobiowe i gotować pod przykryciem na średnim ogniu około 20 min.

  • Filety wyjąć, a do bulionu wrzucić Cynamon, Goździki, Kminek, Oregano i gotować na bardzo małym ogniu 10 min., po czym przecedzić.

  • Pozostałe cebule (biała i czerwona) poszatkować i poddusić na maśle.

  • Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić przez 1-2 min.

  • Następnie wrzucić obrane i poszatkowane pomidory i zagotować, ciągle mieszając.

  • Dodać sok z 1 limonki, bulion, pokrojone w paski filety drobiowe i gotować na małym ogniu 1-2 min.

  • Doprawić świeżo zmielonym Pieprzem Czarnym w młynku i ewentualnie solą do smaku.

  • Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na złocisty kolor pokrojoną w paski tortillę.

Oceny i komentarze: 0