Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa wiosenna

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Cebulę obrać, posiekać.

  • Podgrzać, dodać sałatę, trybulę, natkę, gotować 3-4 min.

  • Znowu zmiksować i przetrzeć przez sito.

  • Wszystko połączyć z pozostałym bulionem, dodać zioła.

  • Zupę gotować na bardzo małym ogniu około 15 min.

  • Połączyć ze śmietaną.

  • Doprawić Solą i Pieprzem.

  • Marchewkę i seler oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę lub paseczki.

  • Olej rozgrzać w małym rondelku.

  • Wrzucić cebulę, seler, marchewkę, zeszklić mieszając.

  • Zalać 1 l bulionu.

  • Gotować na bardzo słabym ogniu przez 10 min.

  • Sałatę umyć, osuszyć i pokroić w wąskie paski.

  • Trybulę i natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.

  • Jarzyny zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito.

Oceny i komentarze: 0