Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa ryżowo-warzywna

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Bulion zagotować, wsypać ryż, gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 10 min.

  • Por oczyścić, przeciąć wzdłuż, dobrze wypłukać piasek, pokroić na cienkie plasterki.

  • Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce z dużymi otworami.

  • Pieczarki oczyścić, opłukać pod zimną wodą i pokroić na plasterki.

  • Od razu skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniały.

  • Por, marchewkę i pieczarki dorzucić do zupy, gotować na małym ogniu przez następne 10 min.

  • Pod koniec gotowania zupę przyprawić do smaku Solą, Pieprzem i Gałką Muszkatołową.

Oceny i komentarze: 0