Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa maślakowa

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
1 godz. Czas przygotowania
1 godz. Czas przygotowania
  • Włoszczyznę pokroić w paski, zalać wodą i gotować wywar.

  • Do gotującego się wywaru dodać liść laurowy i ziele angielskie.

  • Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Następnie dodać do cebuli pokrojone w grube paski maślaki. Wszystko smażyć jeszcze przez kilka minut a następnie dołożyć do wywaru.

  • Do gotującej się zupy dodać też pokrojone w kostkę ziemniaki.

  • Na koniec wlać śmietanę, doprawić pieprzem i solą.

Oceny i komentarze: 0