Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa krem z pomidorów z bazylią

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na cząstki.

  • Cebule drobno posiekać, a ziemniaki pokroić w kostkę.

  • W rondlu rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę i ziemniaki na jasnozłoty kolor.

  • Następnie wlać rosół i gotować około 10 minut.

  • Dodać pomidory, Sól, Pieprz, 2 łyżki Bazylii i gotować kolejne 20 minut.

  • Zupę zmiksować, a następnie przetrzeć przez sito.

  • Śmietanę ubić mikserem i wymieszać z resztą Bazylii.

  • Każdą porcję zupy dekorować łyżką ubitej śmietany.

  • Podawać z grzankami lub pieczywem.

Oceny i komentarze: 0