Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa krem z kalafiora

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Cebule, marchewki i korzeń pietruszki pokroić i zalać ok. 1,5 litra wrzącej wody; ugotować.

  • Osobno, w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie ugotować podzielonego na różyczki kalafiora.

  • Pozostałą część wrzucić do ugotowanych warzyw i wszystko razem zmiksować lub przetrzeć przez sito.

  • Dodać masło i zagotować.

  • Wlać mleko połączone z mąką i ciągle mieszając zagotować.

  • Odstawić z ognia.

  • Dodać różyczki kalafiora, śmietankę, wino i Kurkumę.

  • Wymieszać i ewentualnie dosolić do smaku.

  • Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami, oraz posiekaną natką pietruszki.

Oceny i komentarze: 0