Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa jarzynowa na zimno – gazpacho

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Pokroić w kostkę 1 kromkę chleba i opiec w piekarniku.

  • Czosnek wymieszać ze szczyptą Soli.

  • Pozostały chleb połamać na drobne kawałki i dodać do Czosnku, ucierając powoli wlewać oliwę, aż do uzyskania jednolitej pasty, odstawić na 30 min.

  • Paprykę, cebulę, ogórka, pomidory oczyścić, 1/3 warzyw pokroić w drobną kostkę.

  • Resztę zmiksować razem z pastą czosnkową.

  • Całość przetrzeć przez sito, dodać Ocet i wodę.

  • Odstawić na 2 godziny do lodówki.

  • Przed podaniem, doprawić Solą, Pieprzem, Papryką , dodać resztę warzyw, chleb i wymieszać.

Oceny i komentarze: 0