Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Włoska zupa z ziołami

Włoska zupa podawana z grzankami ziołowymi.

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
  • Oliwę rozgrzej na głębokiej patelni. Wrzuć cebulę i smaż na wolnym ogniu przez 2-3 minuty, aż się zeszkli.

  • Dodaj granulowany czosnek i podsmażaj przez kolejną minutę, następnie wrzuć posiekane warzywa (z wyjątkiem cukinii) i dobrze wymieszaj.

  • Dodaj łyżkę stołową ziół prowansalskich Kamis oraz wlej 2 litry wody i duś przez 10 minut, aż warzywa będą miękkie.

  • Pokrój chleb w centymetrowe kostki. Rozłóż je na tacy do pieczenia, skrop oliwą z oliwek, posyp resztą ziół prowansalskich i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180oC na 8-10 minut, aż staną się złocisto-brązowe.

  • Kiedy warzywa będą miękkie wrzuć cukinię, wymieszaj i gotuj przez minutę. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj w ciepłych głębokich talerzach, z kilkoma kroplami oliwy na wierzchu oraz z grzankami.

Oceny i komentarze: 0