Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Warzywna zupa Pho z bulionem herbacianym

Ten pełen smaku bulion herbaciany przygotowuje się z przyprawami w zaparzaczu do kawy. Stanowi on doskonałą bazę warzywnej wersji wietnamskiej zupy Pho, czyli wyśmienitego rosołu z makaronem.

Składniki
Porcja dla: 4 porcje
Sposób przygotowania
  • Opłucz makaron gorącą wodą w cedzaku. Rozdziel do 4 misek na zupę.

  • Włóż przyprawy, herbatę, sos hoisin i wodę do zaparzacza na 8 filiżanek. Odstaw na 3 minuty. Wyciśnij przy użyciu zaparzacza. Powstały płyn rozlej równo do misek. Posyp według uznania.

Porady Gotowanie

Wskazówka: Makaron shirataki można kupić z sklepach z żywnością azjatycką, sklepach ze zdrową żywnością lub w niektórych supermarketach w dziale z produktami przechowywanymi w lodówkach. Jeżeli nie uda Ci się go zakupić, zamiast makaronu shirataki możesz użyć 115 g makaronu ryżowego ugotowanego według wskazówek na opakowaniu.

Oceny i komentarze: 0