Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pikantna zupa dyniowa z mlekiem kokosowym, jesienny napar z imbiru

Składniki
Sposób przygotowania
  • Sposób przygotowania zupy dyniowej:

  • Zapiekamy warzywa. Następnie gotujemy je z czosnkiem w 2 szklankach wody. Dodajemy pokrojoną dynię i starty na tarce korzeń imbiru. Gdy dynia będzie już miękka blendujemy całość, dodajemy mleczko kokosowe, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, gałką muszkatołową i łyżeczką musztardy.

  • Zupę podajemy posypaną suszonymi liśćmi kolendry.

  • Sposób przygotowania naparu z imbiru, miodu i cytryn:

  • Wodę gotujemy dodając goździki i imbir mielony. Dokładamy do garnka pomarańczę razem ze skórką pokrojoną w kostkę. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i korę cynamonu.

  • Po zagotowaniu, studzimy a następnie słodzimy miodem. Na koniec dodajemy liście mięty.

Oceny i komentarze: 0